Hvorfor vælger vi dansen

Hvorfor falder valget på dansen

Dans er motion – det ved vi, men har vi øje for de sundhedsmæssige værdier?

Dans er først og fremmest sjovt, men det er også sund og god motion.

Sundhedsguruerne fortæller os, at vi skal træde 10.000 skridt om dagen. De 4.000 er for længst brugt efter en danse aften på 1 time.

Lægen Christian Vagn Hansen udtaler, at:

…… ”alt det, der bruges holdes stærk og funktionsdygtigt. Det gælder alle vores sanser, vores hukommelse, vores færdigheder, men ikke mindst vores muskler, sener, knogler, ryg, lunger og hjerte, og det bliver alt sammen styrket i dansen. Musklerne udvikles, bliver smidige og udholdende, stivheden går af ledbåndene, der bliver smidige og stærke, brusken i leddene smøres, ryggen bliver stærk og rank, og hjertet tåler det hele og bliver stærkere ved at blive brugt til det yderste.

Det er godt for åndedrættet at danse, lungerne bliver stærkere med mere elastisk væv og åndedrætsmusklerne bliver styrket. Bruges musklerne i kroppen meget, kommer du i god form, og ilten går lettere fra blodet og ind i musklerne, hvor den bliver brugt til energidannelse, hele kredsløbet bliver sundere og blodtrykket falder, da den øgede iltoptagelse fra blodet fører til mindre behov for blodgennemstrømning i vævene. Hele immunforsvaret styrkes også ved masser af motion, og er der nogen fornøjeligere form for motion end dans?

Bagefter er det også letter at sove.

Psyken har gavn af dansen. Legemlig anstrengelse er det bedste middel mod angst. Musik virker både beroligende og smertestillende, og ved dans bringes mennesker ud af deres isolation og tvinges til at røre ved hinanden. Ved at blive berørt bliver vi stærkere og får lettere ved at føle os som en del af et fællesskab. ”

Der foregår intervaltræning på dansegulvet. Ved mange danse kommer pulsen højt i vejret, man danser videre, for det er sjovt, og efter dansen falder pulsen igen.

Glæden ved dansen er det centrale, men det gør ikke noget, at det samtidig er en sund idræt, man har valgt.